Dobro došli na stranicu podrške. Mi smo tu da vam pomognemo.

Rezultat pretrage:
X
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA
GO4TV usluga je za sada dostupna u zemljama Evropske unije (izuzev Slovenije i Hrvatske), u Švajcarskoj, u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi.

Da biste koristili GO4TV uslugu potrebno je da imate: 

• brzi internet „Koju brzinu interneta moram da posedujem da bih koristio/la GO4TV uslugu? 
Napomena: GO4YU ne nudi usluge interneta. Korisnik je dužan da obezbedi brzu internet vezu. 

• jedan od podržanih uređaja Na kojim uređajima je podržana GO4TV aplikacija? ili GO4YU STB uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim? 

• aktivnu GO4TV pretplatu.

Ukoliko posedujete jedan od navedenih uređaja, možete odmah početi sa korišćenjem GO4TV aplikacije. 

GO4YU Set Top Box uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim?

Samsung Smart TV 
• Modeli iz 2014/15/16/17/18 godine (spisak uređaja se nalazi na linkuhttps://developer.samsung.com/tv/develop/specifications/tv-model-groups/ sa kog se mogu prepisati modeli (tv model name)) 
• WebOS Legacy Platform (TV SDK 5.1), Tizen 2.3/2.4/3.0/4.0 

Android telefon/tablet 
• OS Kit Kat 4.4 ili noviji 

Apple TV
• 4ta generacija Apple TV ili novija 
• tvOS 10.0 i više 

iOS uređaji (iPhone, iPad, iPod Touch) 
• iOS 11 ili noviji 

Chromecast
• Svi Chromecast uređaji

GO4YU Calling aplikacija vam omogućava da pozivate mobilne i fiksne brojeve u mreži Telekoma Srbija. Za pozive ka ovim brojevima koriste se minuti koje imate u okviru Welcome paketa ili jednog od Planova iz ponude. Omogućeni su i besplatni pozivi ka korisnicima GO4Homephone usluge i GO4YU Calling aplikacije. 

Pozivi ka inostranim brojevima i drugim mrežama u Srbiji nisu omogućeni.

GO4TV: Sve neophodne podatke koji se tiču vaše GO4TV pretplate možete da vidite u delu moj nalog na portalu https://tv.go4yu.com/sr/login. Napomena: na vašem nalogu možete da vidite samo račune za kupovine obavljene preko portala. 

GO4YU Calling/GO4Homephone: Sve neophodne podatke koji se tiču vaše GO4YU Calling i GO4Homephone pretplate možete da vidite u delu Moj nalog na portaluhttps://calling.go4yu.com/sr/login. Napomena: na vašem nalogu možete da vidite samo račune za kupovine obavljene preko portala. Račune za kupovinu GO4YU Calling planova preko Google Play i App store-a dobijate od Google Play/App store-a na vašu email adresu.

UPUTSTVA
ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

GO4TV: Sve neophodne podatke koji se tiču vaše GO4TV pretplate možete da vidite u delu moj nalog na portalu https://tv.go4yu.com/sr/login. Napomena: na vašem nalogu možete da vidite samo račune za kupovine obavljene preko portala. 

GO4YU Calling/GO4Homephone: Sve neophodne podatke koji se tiču vaše GO4YU Calling i GO4Homephone pretplate možete da vidite u delu Moj nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login. Napomena: na vašem nalogu možete da vidite samo račune za kupovine obavljene preko portala. Račune za kupovinu GO4YU Calling planova preko Google Play i App store-a dobijate od Google Play/App store-a na vašu email adresu.

GO4TV: Na portalu https://tv.go4yu.com/sr/login odaberite opciju Prijavi se. Unesite vaš username (vašu email adresu) i lozinku. 

GO4YU Calling i GO4Homephone: Na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login odaberite opciju Prijavi se. Unesite vaš username (vašu email adresu) i lozinku.

GO4TV: U slučaju da ste zaboravili lozinku koju koristite za logovanje na GO4YU nalog, ne brinite, jer možete da dobijete novu lozinku na portalu https://tv.go4yu.com/sr/login. Kliknite na Prijavi se, a zatim na link Zaboravljena lozinka. Na sledećem ekranu unesite email adresu koju koristite kao username za GO4YU portal i na koju će vam biti isporučen email sa linkom za izmenu lozinke. Klikom na dugme Reset Password bićete preusmereni na ekran za kreiranje nove lozinke. Nakon unosa željene lozinke, kliknite na dugme Promeni lozinku. 

GO4YU Calling i GO4Homephone: U slučaju da ste zaboravili lozinku koju koristite za logovanje na GO4YU nalog, ne brinite, jer možete da dobijete novu lozinku na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login. Kliknite na Prijavi se, a zatim na link Zaboravljena lozinka. Na sledećem ekranu unesite email adresu koju koristite kao username za GO4YU portal i na koju će vam biti isporučen email sa linkom za izmenu lozinke. Klikom na dugme Reset Password bićete preusmereni na ekran za kreiranje nove lozinke. Nakon unosa željene lozinke, kliknite na dugme Promeni lozinku.

GO4TV: Da biste izmenili postojeću lozinku koju koristite za prijavu na GO4YU nalog, potrebno je da se prijavite na portalu https://tv.go4yu.com/sr/login koristeći username (vašu email adresu) i postojeću lozinku. Nakon uspešne prijave, kliknite na Moj profil, a zatim na dugme Promeni lozinku. Unesite postojeću lozinku, a zatim unesite novu lozinku koju želite da koristite. Istu lozinku unesite i u polje Potvrdi lozinku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Vaša lozinka je nakon ovoga ažurirana. 

GO4YU Calling i GO4Homephone: Da biste izmenili postojeću lozinku koju koristite za prijavu na GO4YU nalog, potrebno je da se prijavite na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login koristeći username (vašu email adresu) i postojeću lozinku. Nakon uspešne prijave, kliknite na Moj profil, a zatim na dugme Promeni lozinku. Unesite postojeću lozinku, a zatim unesite novu lozinku koju želite da koristite. Istu lozinku unesite i u polje Potvrdi lozinku, a zatim kliknite na dugme Sačuvaj. Vaša lozinka je nakon ovoga ažurirana.

GO4Homephone: Informaciju o GO4Homephone broju telefona možete da dobijete pozivanjem broja 999 sa svog GO4YU telefona ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog. 

GO4YU Calling: Informaciju o GOYU Calling 076 broju telefona možete da vidite u okviru GO4YU Calling aplikacije u Hamburger meniju ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog.

GO4Homephone: Informaciju o preostalim minutima možete da dobijete pozivanjem broja 999 sa svog GO4YU telefona ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog. 

GO4YU Calling: Informaciju o preostalim minutima možete da vidite u okviru GO4YU Calling aplikacije u Hamburger meniju ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog.

GO4Homephone: Informaciju o datumu isteka Plana možete da dobijete pozivanjem broja 999 sa svog GO4YU telefona ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog. 

GO4YU Calling: Informaciju o datumu isteka Plana možete da vidite u okviru GO4YU Calling aplikacije u Hamburger meniju ili logovanjem na GO4YU nalog na portalu https://calling.go4yu.com/sr/login, u odeljku Moj nalog.

Ukoliko ste pretplatu kupili preko https://go4yu.com/ portala, ulogujte se na vaš GO4YU nalog i u delu Moj nalog isključite opciju Auto-pay (automatsku obnovu pretplate). Usluga će ostati aktivna do isteka trenutno aktivne pretplate. U slučaju da vam je potrebna pomoć, kontaktirajte našu Korisničku podršku.

U slučaju da ste kupovinu Plana obavili preko Google Play ili App store-a, automatsku obnovu pretplate (subscripton) morate da zaustavite na vašem Google, odnosno Apple nalogu. U slučaju da vam je potrebna pomoć, kontaktirajte našu Korisničku podršku.

GO4YU poštuje prava i želje svojih korisnika. Ukoliko ne želite više da koristite GO4YU usluge i želite da obrišete svoj GO4YU nalog, kontaktirajte nas na dpo@go4yu.com.

UPUTSTVA

GO4TV omogućava gledanje najtraženijih TV kanala i radio stanica sa Balkana. Dostupnost preko 250 kanala, visok kvalitet slike, gledanje do 7 dana unazad i pristup servisu sa svih vaših uređaja, samo su neke od odlika GO4TV usluge. U ponudi je i preko 250 domaćih filmova dostupnih u okviru Max paketa. Za korišćenje usluge potrebno je da imate internet.

GO4TV usluga je za sada dostupna u zemljama Evropske unije (izuzev Austrije, Slovenije i Hrvatske), u Švajcarskoj, u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4TV je prepaid usluga, što znači da plaćate unapred za period na koji želite da koristite uslugu, tj. da gledate tv kanale.

Ponudu i cenu paketa u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://go4yu.com/tv-paketi . Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja.

Uslove korišćenja GO4TV usluge možete da pročitate na linku https://go4yu.com/uslovi/go4tv .

Da biste koristili GO4TV uslugu, potrebno je da imate: 

• brzi internet Koju brzinu interneta moram da posedujem da bih koristio/la GO4TV uslugu?
Napomena: GO4YU ne nudi uslugu interneta. Korisnik je dužan da obezbedi brzu internet vezu. 

• jedan od podržanih uređaja Na kojim uređajima je podržana GO4TV aplikacija? ili GO4YU STB uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim?

• aktivnu GO4TV pretplatu.

Brzina vašeg interneta direktno utiče na kvalitet stream-a. Da biste nesmetano pratili sve TV sadržaje, potrebno je da imate sledeću internet brzinu koja zavisi od uređaja na kojima pratite uslugu: 

• 2 Mb/s ili više – kada kanale želite da pratite na telefonu ili tablet uređaju 

• 10 Mb/s ili više – kada kanale pratite na jednom od uređaja: GO4YU STB uređaj, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV ili Apple TV uređajima

• 25 Mb/s ili više – kada internet koristite na više uređaja istovremeno.

Ukoliko posedujete jedan od navedenih uređaja, možete odmah početi sa korišćenjem GO4TV aplikacije. 

GO4YU Set Top Box uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim?

Samsung Smart TV 
• Modeli iz 2014/15/16/17/18 godine 
• WebOS Legacy Platform (TV SDK 5.1), Tizen 2.3/2.4/3.0/4.0 

LG Smart TV 
• Modeli od 2014. godine i noviji koji su na platformi webOS
• Modeli iz 2011.-2014. godine koji su na platformi NetCast 2.0 i više verzije 

Android telefon/tablet 
• OS Kit Kat 4.4 ili noviji 

Apple TV
• 4-ta generacija Apple TV ili novija 
• tvOS 10.0 i više 

Amazon Fire TV
• 3-a generacija Amazon Fire TV ili novija  

iOS uređaji (iPhone, iPad, iPod Touch) 
• iOS 11 ili noviji 

Sony, Philips, Vox, Fox, Toshiba Smart TV
• Modeli televizora koji koriste Android operativni sistem 

Chromecast
• Svi Chromecast uređaji.

GO4YU Set Top Box uređaj je tv risiver koji svaki televizor pretvara u uređaj na kom možete da koristite GO4TV uslugu i gledate ex-YU tv kanale. GO4YU STB uređaj je malih dimenzija, lako se povezuje na vaš televizor, a još lakše instalira. 

GO4YU STB uređaj možete da kupite na portalu https://go4yu.com/ ili kod ovlašćenog partnera čije podatke možete da nađete na portalu, u delu Kontakt.

Povezivanje GO4YU STB uređaja na vaš televizor je vrlo jednostavno. Pratite korake za povezivanje uređaja koji su dostupni u uputstvu za instalaciju GO4YU STB uređaja. 

Podešavanje GO4YU STB uređaja je brzo i jednostavno. Pratite korake za prvo pokretanje GO4YU STB uređaja u uputstvu za instalaciju GO4YU STB uređaja. 

Vaš GO4YU STB uređaj će biti isporučen na adresu koju ste naveli kao adresu isporuke u roku od 5 radnih dana. U slučaju da vaš uređaj ne stigne u navedenom periodu, kontaktirajte Korisničku podršku.

Instalacija GO4TV aplikacije je laka i jednostavna. Ceo proces završavate u nekoliko koraka. Koraci za preuzimanje su: 


Samsung Smart TV 

1. Pristupite Smart Hub store-u.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš Samsung Smart TV. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 

LG Smart TV 

1. Pristupite LG Content store-u tako što ćete na daljinskom uređaju kliknuti na Home dugme, a zatim na LG Content store.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš LG Smart TV. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Launch dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


Apple TV uređaj 

1. Pokrenite App store na vašem uređaju. 

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite Siri komandu kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite ikonicu oblaka sa ispisom Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš Apple TV uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite, iz padajućeg menija, zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


iOS uređaj 

1. Pokrenite App store na vašem iPhone/iPad/iPod Touch uređaju.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite Siri komandu kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju kliknite na Get kako biste aplikaciju preuzeli na vaš uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme ili izađite iz App store-a i kliknite na GO4TV ikonicu u meniju sa aplikacijama. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


Android uređaj 

1. Pokrenite Google Play store na vašem Android uređaju. 

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite komandu za virtuelnog asistenta kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju kliknite na Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme ili izađite iz Google Play store-a i kliknite na GO4TV ikonicu u meniju sa aplikacijama. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali.

Kastovanje sadržaja koji se emituje u okviru GO4TV usluge moguće je sa telefona i tableta kastovati na televizor. Da biste kastovali sadržaj iz aplikacije, potrebno je da vaš Chomecast bude povezan na istu WiFi mrežu kao i telefon. Pokrenite GO4TV aplikaciju. Pustite kanal koji želite da kastujete. U donjem levom uglu nalazi se ikonica za kastovanje koja je sive boje kada ne postoji veza sa Chromecast uređajem. Kada se vaš Chomecast uređaj i telefon upare, ikonica za kastovanje će promeniti boju u belu. Kliknite na ikonicu za kastovanje. Sadržaj koji se emituje na telefonu biće prenet na ekran televizora.

Kako biste testirali i uverili se u kvalitet GO4TV usluge, GO4YU je svim novim korisnicima omogućio promo period od 15 dana. Da biste dobili probni period, potrebno je da preuzmete GO4TV aplikaciju (saznajte kako da preuzmete aplikaciju na linku) i da uradite sledeće: 

- Ukoliko promo period želite da koristite na Smart TV uređajima Pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

- Ukoliko promo period želite da koristite na Apple TV/Android/iOS uređajima izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu.

Sve neophodne informacije o korišćenju STB uređaja možete pronaći u uputstvu za korišćenje GO4YU Set top Box uređaja.

Opcija Roditeljska kontrola (zaključavanje kanala) vam omogućava da ograničite pristup vašoj deci pojedinim kanalima čiji sadržaj nije prilagođen za njihov uzrast. 


Roditeljsku kontrolu podešavate na sledeći način: 

- Na daljinskom upravljaču kliknite na ikonicu Kućice kako biste otišli na Home ekran. 

- Putem strelica levo/desno izaberite Podešavanja, a zatim Lozinka za kanale za odrasle. 

- Podesite da li želite da se lozinka unosi pri svakom ulasku na kanal ili na svakih 1 sat/3 sata/6 sati. 

- Zatim definišite lozinku, ponovo unesite željenu lozinku i kliknite na Potvrdi.

U ovom trenutku nije moguće snimanje sadržaja ni na jednom kanalu.

Korisniku se pri korišćenju TV može pojaviti problem Reprodukovanja. Problem se odražava učitavanjem slike dok se u donjem desnom uglu TV ekrana okreće kružić sa natpisom reprodukovanje. 

Ovaj problem je najčešće prouzrokovan preopterećenom internet konekcijom (više uređaja povezano na internet), slabim protokom interneta od provajdera ka korisniku ili generalno slabom konekcijom koju korisnik poseduje po ugovoru sa provajderom. 

Najsigurniji način provere jeste testiranje brzine preko opcije na STB (glavni meni-podešavanja-testiranje brzine). 

Nekada je potrebno uraditi fizički restart STB uređaja, istovremenim vađenjem kablova i vraćanjem istih u STB uređaj kao i restartovanjem internet rutera. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Uspostavljanje mrežne konekcije može biti izazvano iz više razloga, glavni su: 


- Internet kabl je delimično izvučen iz STB uređaja, dolazi do prekida konekcije. 

- Internet kabl se izvukao iz rutera, dolazi do prekida konekcije. 

- Korisnik trenutno nema internet konekciju. 

- STB uređaj nije korišćen 2-3 meseca i nije povukao neophodne update. 


Rešenje za probleme 1 i 2: Kada je kabl izvučen delimično ili u potpunosti iz STB uređaja internet ne dolazi do box-a. Ukoliko je kabl slabog kvaliteta ili je žabica (ulazni deo u ruter i STB) polomljen ili oštećen, ovo može biti čest problem. Probajte da vratite kabl u STB i ruter. Ukoliko je kabl oštećen, potrebno je da ga zamenite. 

Rešenje za problem 3: Proverite da li na ostalim uređajima koji su povezani na kućni Wi-Fi internet (laptop/računar, mobilni telefon) postoji internet konekcija. Zatim kontaktirajte svog provajdera i sa njim ustanovite zašto nema internet konekcije. 

Rešenje za problem 4: STB uređaj s vremena na vreme povlači neophodne update za svoj rad. Ukoliko se STB ne uključuje po par meseci, može da se desi da određen update nije povučen kada je trebalo. Rezultat toga je da se na ekranu ispisuje poruka „Nije moguće uspostaviti internet konekciju“. 

Problem se otklanja tako što se STB ostavi uključen i pusti se da radi nekih 8 do 10 sati (za to vreme vidljiva je poruka „Nije moguće uspostaviti konekciju“). Za taj period STB će povući neophodan update. Čim STB povuče update, pojaviće se početni ekran i moći ćete da pristupite TV, Radio, i drugim sadržajima dostupnim u okviru vašeg Paketa. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Nekada se može dogoditi da korisnicima pri instalaciji GO4TV aplikacije ne stigne registracioni kod. Problem registracionog koda se može pojaviti iz sledećih razloga: 

- broj mobilnog telefona nije unet u dobrom formatu. 

- korisnik je kliknuo više puta uzastopno na dugme Pošalji kod ponovo. 

Ukoliko ste više puta kliknuli dugme Pošalji kod ponovo, aplikacija će blokirati isporuku SMS koda na par sati. Potrebno je da sačekate dva sata i da opet ponovite proces unosa broja mobilnog telefona i zahtevanja koda za registraciju. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

GO4TV omogućava gledanje najtraženijih TV kanala i radio stanica sa Balkana. Dostupnost preko 250 kanala, visok kvalitet slike, gledanje do 7 dana unazad i pristup servisu sa svih vaših uređaja, samo su neke od odlika GO4TV usluge. U ponudi je i preko 250 domaćih filmova dostupnih u okviru Max paketa. Za korišćenje usluge potrebno je da imate internet.

GO4TV usluga je za sada dostupna u zemljama Evropske unije (izuzev Austrije, Slovenije i Hrvatske), u Švajcarskoj, u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4TV je prepaid usluga, što znači da plaćate unapred za period na koji želite da koristite uslugu, tj. da gledate tv kanale.

Ponudu i cenu paketa u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://go4yu.com/tv-paketi . Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja.

Uslove korišćenja GO4TV usluge možete da pročitate na linku https://go4yu.com/uslovi/go4tv .

Da biste koristili GO4TV uslugu, potrebno je da imate: 

• brzi internet Koju brzinu interneta moram da posedujem da bih koristio/la GO4TV uslugu?
Napomena: GO4YU ne nudi uslugu interneta. Korisnik je dužan da obezbedi brzu internet vezu. 

• jedan od podržanih uređaja Na kojim uređajima je podržana GO4TV aplikacija? ili GO4YU STB uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim?

• aktivnu GO4TV pretplatu.

Brzina vašeg interneta direktno utiče na kvalitet stream-a. Da biste nesmetano pratili sve TV sadržaje, potrebno je da imate sledeću internet brzinu koja zavisi od uređaja na kojima pratite uslugu: 

• 2 Mb/s ili više – kada kanale želite da pratite na telefonu ili tablet uređaju 

• 10 Mb/s ili više – kada kanale pratite na jednom od uređaja: GO4YU STB uređaj, Samsung Smart TV, Amazon Fire TV ili Apple TV uređajima

• 25 Mb/s ili više – kada internet koristite na više uređaja istovremeno.

Ukoliko posedujete jedan od navedenih uređaja, možete odmah početi sa korišćenjem GO4TV aplikacije. 

GO4YU Set Top Box uređaj Šta je GO4YU Set Top Box uređaj i kako mogu da ga naručim?

Samsung Smart TV 
• Modeli iz 2014/15/16/17/18 godine 
• WebOS Legacy Platform (TV SDK 5.1), Tizen 2.3/2.4/3.0/4.0 

LG Smart TV 
• Modeli od 2014. godine i noviji koji su na platformi webOS
• Modeli iz 2011.-2014. godine koji su na platformi NetCast 2.0 i više verzije 

Android telefon/tablet 
• OS Kit Kat 4.4 ili noviji 

Apple TV
• 4-ta generacija Apple TV ili novija 
• tvOS 10.0 i više 

Amazon Fire TV
• 3-a generacija Amazon Fire TV ili novija  

iOS uređaji (iPhone, iPad, iPod Touch) 
• iOS 11 ili noviji 

Sony, Philips, Vox, Fox, Toshiba Smart TV
• Modeli televizora koji koriste Android operativni sistem 

Chromecast
• Svi Chromecast uređaji.

GO4YU Set Top Box uređaj je tv risiver koji svaki televizor pretvara u uređaj na kom možete da koristite GO4TV uslugu i gledate ex-YU tv kanale. GO4YU STB uređaj je malih dimenzija, lako se povezuje na vaš televizor, a još lakše instalira. 

GO4YU STB uređaj možete da kupite na portalu https://go4yu.com/ ili kod ovlašćenog partnera čije podatke možete da nađete na portalu, u delu Kontakt.

Povezivanje GO4YU STB uređaja na vaš televizor je vrlo jednostavno. Pratite korake za povezivanje uređaja koji su dostupni u uputstvu za instalaciju GO4YU STB uređaja. 

Podešavanje GO4YU STB uređaja je brzo i jednostavno. Pratite korake za prvo pokretanje GO4YU STB uređaja u uputstvu za instalaciju GO4YU STB uređaja. 

Vaš GO4YU STB uređaj će biti isporučen na adresu koju ste naveli kao adresu isporuke u roku od 5 radnih dana. U slučaju da vaš uređaj ne stigne u navedenom periodu, kontaktirajte Korisničku podršku.

Instalacija GO4TV aplikacije je laka i jednostavna. Ceo proces završavate u nekoliko koraka. Koraci za preuzimanje su: 


Samsung Smart TV 

1. Pristupite Smart Hub store-u.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš Samsung Smart TV. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 

LG Smart TV 

1. Pristupite LG Content store-u tako što ćete na daljinskom uređaju kliknuti na Home dugme, a zatim na LG Content store.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš LG Smart TV. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Launch dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


Apple TV uređaj 

1. Pokrenite App store na vašem uređaju. 

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite Siri komandu kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju odaberite ikonicu oblaka sa ispisom Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš Apple TV uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme kako biste pokrenuli GO4TV aplikaciju. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite, iz padajućeg menija, zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


iOS uređaj 

1. Pokrenite App store na vašem iPhone/iPad/iPod Touch uređaju.

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite Siri komandu kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju kliknite na Get kako biste aplikaciju preuzeli na vaš uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme ili izađite iz App store-a i kliknite na GO4TV ikonicu u meniju sa aplikacijama. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali. 


Android uređaj 

1. Pokrenite Google Play store na vašem Android uređaju. 

2. U polje za pretragu aplikacija ukucajte GO4TV ili iskoristite komandu za virtuelnog asistenta kako biste pronašli GO4TV aplikaciju. 

3. Kada pronađete GO4TV aplikaciju kliknite na Install kako biste aplikaciju preuzeli na vaš uređaj. 

4. Dozvolite preuzimanje i instalaciju aplikacije kako biste završili ceo proces. 

5. Kada se instalacija završi, kliknite na Open dugme ili izađite iz Google Play store-a i kliknite na GO4TV ikonicu u meniju sa aplikacijama. 

6. Prijavite se koristeći svoj username i pass. Ukoliko ste nov korisnik i želite da iskoristite promo period i testirate uslugu, izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

Napomena: U promo periodu nisu dostupni svi kanali.

Kastovanje sadržaja koji se emituje u okviru GO4TV usluge moguće je sa telefona i tableta kastovati na televizor. Da biste kastovali sadržaj iz aplikacije, potrebno je da vaš Chomecast bude povezan na istu WiFi mrežu kao i telefon. Pokrenite GO4TV aplikaciju. Pustite kanal koji želite da kastujete. U donjem levom uglu nalazi se ikonica za kastovanje koja je sive boje kada ne postoji veza sa Chromecast uređajem. Kada se vaš Chomecast uređaj i telefon upare, ikonica za kastovanje će promeniti boju u belu. Kliknite na ikonicu za kastovanje. Sadržaj koji se emituje na telefonu biće prenet na ekran televizora.

Kako biste testirali i uverili se u kvalitet GO4TV usluge, GO4YU je svim novim korisnicima omogućio promo period od 15 dana. Da biste dobili probni period, potrebno je da preuzmete GO4TV aplikaciju (saznajte kako da preuzmete aplikaciju na linku) i da uradite sledeće: 

- Ukoliko promo period želite da koristite na Smart TV uređajima Pritisnite žuto dugme na daljinskom upravljaču kako biste sa procesa Prijava prešli na proces Registracija. U prazno polje unosite broj vašeg mobilnog telefona u formatu 001647…. Potvrdite uneti broj. Na uneti broj biće vam poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu. 

- Ukoliko promo period želite da koristite na Apple TV/Android/iOS uređajima izaberite opciju Nov korisnik. U narednom koraku izaberite iz padajućeg menija zemlju u kojoj ćete da koristite uslugu, a zatim unesite broj mobilnog telefona (bez pozivnog broja jer je on već unet pri izboru zemlje) na koji će vam biti poslata SMS poruka sa kodom za registraciju. Kod unesite u prazno polje. Ukoliko je registracija uspešna, dobijate promo period od 15 dana u toku kog možete da testirate GO4TV uslugu.

Sve neophodne informacije o korišćenju STB uređaja možete pronaći u uputstvu za korišćenje GO4YU Set top Box uređaja.

Opcija Roditeljska kontrola (zaključavanje kanala) vam omogućava da ograničite pristup vašoj deci pojedinim kanalima čiji sadržaj nije prilagođen za njihov uzrast. 


Roditeljsku kontrolu podešavate na sledeći način: 

- Na daljinskom upravljaču kliknite na ikonicu Kućice kako biste otišli na Home ekran. 

- Putem strelica levo/desno izaberite Podešavanja, a zatim Lozinka za kanale za odrasle. 

- Podesite da li želite da se lozinka unosi pri svakom ulasku na kanal ili na svakih 1 sat/3 sata/6 sati. 

- Zatim definišite lozinku, ponovo unesite željenu lozinku i kliknite na Potvrdi.

U ovom trenutku nije moguće snimanje sadržaja ni na jednom kanalu.

Korisniku se pri korišćenju TV može pojaviti problem Reprodukovanja. Problem se odražava učitavanjem slike dok se u donjem desnom uglu TV ekrana okreće kružić sa natpisom reprodukovanje. 

Ovaj problem je najčešće prouzrokovan preopterećenom internet konekcijom (više uređaja povezano na internet), slabim protokom interneta od provajdera ka korisniku ili generalno slabom konekcijom koju korisnik poseduje po ugovoru sa provajderom. 

Najsigurniji način provere jeste testiranje brzine preko opcije na STB (glavni meni-podešavanja-testiranje brzine). 

Nekada je potrebno uraditi fizički restart STB uređaja, istovremenim vađenjem kablova i vraćanjem istih u STB uređaj kao i restartovanjem internet rutera. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Uspostavljanje mrežne konekcije može biti izazvano iz više razloga, glavni su: 


- Internet kabl je delimično izvučen iz STB uređaja, dolazi do prekida konekcije. 

- Internet kabl se izvukao iz rutera, dolazi do prekida konekcije. 

- Korisnik trenutno nema internet konekciju. 

- STB uređaj nije korišćen 2-3 meseca i nije povukao neophodne update. 


Rešenje za probleme 1 i 2: Kada je kabl izvučen delimično ili u potpunosti iz STB uređaja internet ne dolazi do box-a. Ukoliko je kabl slabog kvaliteta ili je žabica (ulazni deo u ruter i STB) polomljen ili oštećen, ovo može biti čest problem. Probajte da vratite kabl u STB i ruter. Ukoliko je kabl oštećen, potrebno je da ga zamenite. 

Rešenje za problem 3: Proverite da li na ostalim uređajima koji su povezani na kućni Wi-Fi internet (laptop/računar, mobilni telefon) postoji internet konekcija. Zatim kontaktirajte svog provajdera i sa njim ustanovite zašto nema internet konekcije. 

Rešenje za problem 4: STB uređaj s vremena na vreme povlači neophodne update za svoj rad. Ukoliko se STB ne uključuje po par meseci, može da se desi da određen update nije povučen kada je trebalo. Rezultat toga je da se na ekranu ispisuje poruka „Nije moguće uspostaviti internet konekciju“. 

Problem se otklanja tako što se STB ostavi uključen i pusti se da radi nekih 8 do 10 sati (za to vreme vidljiva je poruka „Nije moguće uspostaviti konekciju“). Za taj period STB će povući neophodan update. Čim STB povuče update, pojaviće se početni ekran i moći ćete da pristupite TV, Radio, i drugim sadržajima dostupnim u okviru vašeg Paketa. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Nekada se može dogoditi da korisnicima pri instalaciji GO4TV aplikacije ne stigne registracioni kod. Problem registracionog koda se može pojaviti iz sledećih razloga: 

- broj mobilnog telefona nije unet u dobrom formatu. 

- korisnik je kliknuo više puta uzastopno na dugme Pošalji kod ponovo. 

Ukoliko ste više puta kliknuli dugme Pošalji kod ponovo, aplikacija će blokirati isporuku SMS koda na par sati. Potrebno je da sačekate dva sata i da opet ponovite proces unosa broja mobilnog telefona i zahtevanja koda za registraciju. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

UPUTSTVA

GO4YU Calling je talk&text aplikacija koja vam omogućava da po najpovoljnijim cenama pozivate najbliže u Srbiji na fiksni i mobilni telefon. U okviru aplikacije dobijate svoj 076 srpski broj na koji porodica i prijatelji iz Srbije mogu da vas pozivaju po ceni od samo 1,20 din/min. Vaši u Srbiji ne moraju da imaju aplikaciju, čak ni internet. (pozivi su omogućeni ka fiksnim i mobilnim brojevima Telekom Srbija mreže).

GO4YU Calling aplikacija vam omogućava da pozivate mobilne i fiksne brojeve u mreži Telekoma Srbija. Za pozive ka ovim brojevima koriste se minuti koje imate u okviru Welcome paketa ili jednog od Planova iz ponude. Omogućeni su i besplatni pozivi ka korisnicima GO4Homephone usluge i GO4YU Calling aplikacije. 

Pozivi ka inostranim brojevima i drugim mrežama u Srbiji nisu omogućeni.

GO4YU Calling aplikacija je dostupna u svim zemljama sveta, osim u ex-YU zemljama i Austriji. 

Napomena za kupovinu planova: putem Google Play i App store-a možete da kupite planove za sve zemlje u kojima je dostupna usluga, a putem portala https://calling.go4yu.com/sr možete da kupite Planove ukoliko živite na jednoj od navedenih teritorija: Evropska Unija (izuzev Slovenije i Hrvatske), Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4YU Calling aplikacija je zasnovana na bazi prepaid usluge, odnosno plaćanja unapred.

Ponudu i cenu planova u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://calling.go4yu.com/sr . Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja. 

Napomena za kupovinu planova: putem Google Play i App store-a možete da kupite planove za sve zemlje u kojima je dostupna usluga, a putem portala https://calling.go4yu.com/sr možete da kupite Planove ukoliko živite na jednoj od navedenih teritorija: Evropska Unija (izuzev Slovenije i Hrvatske), Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Uslove korišćenja GO4Homephone usluge možete da pročitate na linku https://go4yu.com/uslovi/go4yu-calling.

GO4YU Calling aplikacija je dostupna samo za smart telefone.

Da biste koristili GO4YU Calling aplikaciju potrebno je da imate: 

• stabilan internet (mobilni internet koji koristite iz Plana/tarife koju imate kod svog mobilnog operatora ili putem WiFi mreže) 

Napomena: GO4YU ne nudi usluge interneta 

• GO4YU Calling aplikaciju koju možete da preuzmete sa Google Play i App store-a 

• aktivnu GO4YU Calling pretplatu.

GO4YU Calling aplikaciju možete da preuzmete sa Google Play i App store-a. Instalacija i registracija su jednostavne i obavljate ih u samo nekoliko koraka. 

Pogledajte u videu kako možete da instalirate i da se registrujete u okviru GO4YU Calling aplikacije.

Kako biste testirali i uverili se u kvalitet GO4YU Calling aplikacije, GO4YU je svim novim korisnicima omogućio Welcome paket sa 60 minuta i 600 SMS poruka koje možete da iskoristite u periodu od 30 dana od dana registracije za promo period. 

U narednom videu saznajte kako možete da dobijete vaš Welcome paket. 

Za Android telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=fsiWLB7VbHU&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn 

Za iOS telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=_BvoBIsHzvQ&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&index=2

Detaljno objašnjenje kako radi GO4YU Calling aplikacija i koje dodatne opcije su vam dostupne u okviru nje pogledajte u videu. 

https://www.youtube.com/watch?v=gL7pesRDqdU&index=4&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Obračunski interval poziva je 1 sekund, što znači da ukoliko vaš razgovor traje na primer 5 minuta i 36 sekundi tačno toliko će i biti oduzeto iz vašeg plana.

Pozivanje fiksnih i mobilnih brojeva iz GO4YU Calling aplikacije je vrlo jednostavno. 

Odgledajte video u nastavku i saznajte kako da obavite poziv. 

https://www.youtube.com/watch?v=gL7pesRDqdU&index=4&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Slanje SMS poruke putem GO4YU Calling aplikacije se ne razlikuje puno od slanja SMS poruke sa telefona. U narednom videu saznajte kako možete da pošaljete poruku. 

https://www.youtube.com/watch?v=iVtPAayJHt0&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&;index=3

Kada kupovinu obavljate putem Google Play i App store-a za naplatu se koriste Google i Apple sistemi naplate. 

U videu pogledajte kako da obavite kupovinu GO4YU Calling plana. 

za Android telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=n8ZN0vro1QM&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&index=6 

za iPhone: 
https://www.youtube.com/watch?v=YGio7oRtY-w&index=7&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Plan možete da promenite kupovinom drugog Plana. Eventualno preostali minuti iz prethodnog Plana se sabiraju sa minutima iz novog Plana, a period važenja Plana se pomera na novih 30 dana od dana kupovine. U slučaju da je na vašem nalogu uključena automatska obnova Plana, ona će se pomeriti na 30 dana od trenutka kupovine novog Plana.

Ukoliko pre isteka Plana potrošite sve minute, možete odmah da kupite novi Plan koji počinje da važi od trenutka kupovine, a važenje Plana se pomera na novih 30 dana.

Naravno. Ukoliko je istekao datum važenja Plana, a želite da zadržite dodeljeni 076 broj, kupovinu novog Plana možete da izvršite do 60-og dana od dana isteka prethodnog Plana. Ukoliko ste u trenutku isteka Plana na nalogu imali nepotrošene minute, oni se nakon isteka Plana brišu sa naloga. Ako kupovinu Plana obavite nakon 60 dana od dana isteka prethodnog Plana, biće Vam dodeljen novi 076 broj.

Kada pozivate, prvo se troše bonus minuti (ukoliko ste ostvarili pravo na iste kroz opciju GO4Friends), a potom minuti iz kupljenog Plana. 

Putem opcije Pozovi prijatelja (GO4Friends) možete ostvariti bonus minute. Kako biste bili u mogućnosti da koristite bonus minute, neophodno je da imate aktivan neki od Planova ili aktivan Welcome paket. Bonus minuti ostaju na vašem nalogu 30 dana nakon prestanka važenja Plana, odnosno Welcome paketa, ali ih u tom periodu ne možete koristiti. Ukoliko u tom periodu kupite novi Plan, moći ćete ponovo da koristite bonus minute.

Vrlo jednostavno – preuzmite ponovo GO4YU Calling mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store-a. Prilikom registracije unesite Vaš broj mobilnog telefona. Na taj način ćete ponovo instalirati aplikaciju i zadržati 076 broj koji ste do tada koristili. Svi eventualno preostali minuti, biće vam ponovo dostupni. GO4YU Calling aplikaciju treba da deinstalirate na starom telefonu.

Ukoliko promenite broj mobilnog telefona, neophodno je da najpre deinstalirate GO4YU Calling aplikaciju, a zatim je ponovo instalirate na vaš telefon. U procesu registracije unesite vaš novi broj mobilnog telefona. Biće vam dodeljen novi GO4YU Calling 076 broj. Svi eventualno preostali minuti iz Welcome paketa, Plana i bonus minuti neće Vam više biti dostupni.

Opcija GO4Friends vam omogućava da preporučite GO4YU Calling aplikaciju vašim prijateljima koji imaju potrebu da komuniciraju sa Srbijom. GO4Friends je odlična opcija jer vam omogućava da dobijete 10 bonus minuta za svakog pozvanog prijatelja, a vaš prijatelj dobija dodatnih 5 bonus minuta pored minuta u okviru Welcome paketa. 

Broj prijatelja koje možete nije ograničen – što više prijatelja pozovete, više bonus minuta dobijate. Da biste dobili minute, potrebno je da vaš prijatelj unese vaš 076 broj telefona u predviđeno polje u koraku registracije.

Ukoliko posedujete jedan od navedenih uređaja, možete odmah početi sa korišćenjem GO4TV aplikacije. 

Android smart telefon 
• OS 4.1 ili noviji 

iPhone telefon
• iOS 8.0 ili noviji 

Offline problem može biti prouzrokovan iz par poznatih razloga: 

- Internet konekcija nije dostupna 
- Zastarela verzija aplikacije. 

Rešenje za problem 1: Proverite internet konekciju i da li je uređaj povezan na internet putem GSM i Wi-Fi-ja. Kada se uređaj poveže potrebno je aplikaciju zaustaviti u procesima (očistiti sa liste aktivnih aplikacija) pa ponovno pokrenuti. 

Rešenje za problem 2: Proveriti na Google Play store/App store da li je dostupna nova verzija GO4YU Calling aplikacije. Ukoliko jeste, ažurirajte aplikaciju i ponovo je pokrenite. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Kako bi GO4YU Calling aplikacija funkcionisala, neophodno je prihvatiti sve notifikacije prilikom instalacije aplikacije. 
Ukoliko neka od notifikacija nije prihvaćena, to će se odraziti kroz rad same aplikacije. 

a) Android
Prihvaćene notifikacije se mogu proveriti na sledeći način: Settings aplikacija na telefonu - Notification manager - GO4YU Calling (potrebno je da sve stavke bude omogućene). 

b) iOS
Prihvaćene notifikacije se mogu proveriti na sledeći način: Settings aplikacija na telefonu - GO4YU Calling (potrebno je da sve stavke bude omogućene).

GO4YU Calling aplikaciju nije moguće koristiti istovremeno na više uređaja koristeći jedan broj i jednu SIM karticu. 

Kako biste preneli minute, Plan i svoj 076 broj sa jednog uređaja na drugi neophodno je da uradite sledeće: 

- Deinstalirajte GO4YU Calling aplikaciju na starom uređaju 
- Očistite cache memorije na starom uređaju 
- Instalirajte GO4YU Calling na novom uređaju 
- Registrujte se ponovo koristeći vaš broj mobilnog telefona.

GO4YU Calling je talk&text aplikacija koja vam omogućava da po najpovoljnijim cenama pozivate najbliže u Srbiji na fiksni i mobilni telefon. U okviru aplikacije dobijate svoj 076 srpski broj na koji porodica i prijatelji iz Srbije mogu da vas pozivaju po ceni od samo 1,20 din/min. Vaši u Srbiji ne moraju da imaju aplikaciju, čak ni internet. (pozivi su omogućeni ka fiksnim i mobilnim brojevima Telekom Srbija mreže).

GO4YU Calling aplikacija vam omogućava da pozivate mobilne i fiksne brojeve u mreži Telekoma Srbija. Za pozive ka ovim brojevima koriste se minuti koje imate u okviru Welcome paketa ili jednog od Planova iz ponude. Omogućeni su i besplatni pozivi ka korisnicima GO4Homephone usluge i GO4YU Calling aplikacije. 

Pozivi ka inostranim brojevima i drugim mrežama u Srbiji nisu omogućeni.

GO4YU Calling aplikacija je dostupna u svim zemljama sveta, osim u ex-YU zemljama i Austriji. 

Napomena za kupovinu planova: putem Google Play i App store-a možete da kupite planove za sve zemlje u kojima je dostupna usluga, a putem portala https://calling.go4yu.com/sr možete da kupite Planove ukoliko živite na jednoj od navedenih teritorija: Evropska Unija (izuzev Slovenije i Hrvatske), Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4YU Calling aplikacija je zasnovana na bazi prepaid usluge, odnosno plaćanja unapred.

Ponudu i cenu planova u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://calling.go4yu.com/sr . Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja. 

Napomena za kupovinu planova: putem Google Play i App store-a možete da kupite planove za sve zemlje u kojima je dostupna usluga, a putem portala https://calling.go4yu.com/sr možete da kupite Planove ukoliko živite na jednoj od navedenih teritorija: Evropska Unija (izuzev Slovenije i Hrvatske), Sjedinjene Američke Države i Kanada.

Uslove korišćenja GO4Homephone usluge možete da pročitate na linku https://go4yu.com/uslovi/go4yu-calling.

GO4YU Calling aplikacija je dostupna samo za smart telefone.

Da biste koristili GO4YU Calling aplikaciju potrebno je da imate: 

• stabilan internet (mobilni internet koji koristite iz Plana/tarife koju imate kod svog mobilnog operatora ili putem WiFi mreže) 

Napomena: GO4YU ne nudi usluge interneta 

• GO4YU Calling aplikaciju koju možete da preuzmete sa Google Play i App store-a 

• aktivnu GO4YU Calling pretplatu.

GO4YU Calling aplikaciju možete da preuzmete sa Google Play i App store-a. Instalacija i registracija su jednostavne i obavljate ih u samo nekoliko koraka. 

Pogledajte u videu kako možete da instalirate i da se registrujete u okviru GO4YU Calling aplikacije.

Kako biste testirali i uverili se u kvalitet GO4YU Calling aplikacije, GO4YU je svim novim korisnicima omogućio Welcome paket sa 60 minuta i 600 SMS poruka koje možete da iskoristite u periodu od 30 dana od dana registracije za promo period. 

U narednom videu saznajte kako možete da dobijete vaš Welcome paket. 

Za Android telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=fsiWLB7VbHU&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn 

Za iOS telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=_BvoBIsHzvQ&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&index=2

Detaljno objašnjenje kako radi GO4YU Calling aplikacija i koje dodatne opcije su vam dostupne u okviru nje pogledajte u videu. 

https://www.youtube.com/watch?v=gL7pesRDqdU&index=4&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Obračunski interval poziva je 1 sekund, što znači da ukoliko vaš razgovor traje na primer 5 minuta i 36 sekundi tačno toliko će i biti oduzeto iz vašeg plana.

Pozivanje fiksnih i mobilnih brojeva iz GO4YU Calling aplikacije je vrlo jednostavno. 

Odgledajte video u nastavku i saznajte kako da obavite poziv. 

https://www.youtube.com/watch?v=gL7pesRDqdU&index=4&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Slanje SMS poruke putem GO4YU Calling aplikacije se ne razlikuje puno od slanja SMS poruke sa telefona. U narednom videu saznajte kako možete da pošaljete poruku. 

https://www.youtube.com/watch?v=iVtPAayJHt0&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&;index=3

Kada kupovinu obavljate putem Google Play i App store-a za naplatu se koriste Google i Apple sistemi naplate. 

U videu pogledajte kako da obavite kupovinu GO4YU Calling plana. 

za Android telefon: 
https://www.youtube.com/watch?v=n8ZN0vro1QM&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn&index=6 

za iPhone: 
https://www.youtube.com/watch?v=YGio7oRtY-w&index=7&list=PLSaOyq2p6_7aXQL_8JtY9qGjLfeiwg8yn

Plan možete da promenite kupovinom drugog Plana. Eventualno preostali minuti iz prethodnog Plana se sabiraju sa minutima iz novog Plana, a period važenja Plana se pomera na novih 30 dana od dana kupovine. U slučaju da je na vašem nalogu uključena automatska obnova Plana, ona će se pomeriti na 30 dana od trenutka kupovine novog Plana.

Ukoliko pre isteka Plana potrošite sve minute, možete odmah da kupite novi Plan koji počinje da važi od trenutka kupovine, a važenje Plana se pomera na novih 30 dana.

Naravno. Ukoliko je istekao datum važenja Plana, a želite da zadržite dodeljeni 076 broj, kupovinu novog Plana možete da izvršite do 60-og dana od dana isteka prethodnog Plana. Ukoliko ste u trenutku isteka Plana na nalogu imali nepotrošene minute, oni se nakon isteka Plana brišu sa naloga. Ako kupovinu Plana obavite nakon 60 dana od dana isteka prethodnog Plana, biće Vam dodeljen novi 076 broj.

Kada pozivate, prvo se troše bonus minuti (ukoliko ste ostvarili pravo na iste kroz opciju GO4Friends), a potom minuti iz kupljenog Plana. 

Putem opcije Pozovi prijatelja (GO4Friends) možete ostvariti bonus minute. Kako biste bili u mogućnosti da koristite bonus minute, neophodno je da imate aktivan neki od Planova ili aktivan Welcome paket. Bonus minuti ostaju na vašem nalogu 30 dana nakon prestanka važenja Plana, odnosno Welcome paketa, ali ih u tom periodu ne možete koristiti. Ukoliko u tom periodu kupite novi Plan, moći ćete ponovo da koristite bonus minute.

Vrlo jednostavno – preuzmite ponovo GO4YU Calling mobilnu aplikaciju sa Google Play ili App Store-a. Prilikom registracije unesite Vaš broj mobilnog telefona. Na taj način ćete ponovo instalirati aplikaciju i zadržati 076 broj koji ste do tada koristili. Svi eventualno preostali minuti, biće vam ponovo dostupni. GO4YU Calling aplikaciju treba da deinstalirate na starom telefonu.

Ukoliko promenite broj mobilnog telefona, neophodno je da najpre deinstalirate GO4YU Calling aplikaciju, a zatim je ponovo instalirate na vaš telefon. U procesu registracije unesite vaš novi broj mobilnog telefona. Biće vam dodeljen novi GO4YU Calling 076 broj. Svi eventualno preostali minuti iz Welcome paketa, Plana i bonus minuti neće Vam više biti dostupni.

Opcija GO4Friends vam omogućava da preporučite GO4YU Calling aplikaciju vašim prijateljima koji imaju potrebu da komuniciraju sa Srbijom. GO4Friends je odlična opcija jer vam omogućava da dobijete 10 bonus minuta za svakog pozvanog prijatelja, a vaš prijatelj dobija dodatnih 5 bonus minuta pored minuta u okviru Welcome paketa. 

Broj prijatelja koje možete nije ograničen – što više prijatelja pozovete, više bonus minuta dobijate. Da biste dobili minute, potrebno je da vaš prijatelj unese vaš 076 broj telefona u predviđeno polje u koraku registracije.

Ukoliko posedujete jedan od navedenih uređaja, možete odmah početi sa korišćenjem GO4TV aplikacije. 

Android smart telefon 
• OS 4.1 ili noviji 

iPhone telefon
• iOS 8.0 ili noviji 

Offline problem može biti prouzrokovan iz par poznatih razloga: 

- Internet konekcija nije dostupna 
- Zastarela verzija aplikacije. 

Rešenje za problem 1: Proverite internet konekciju i da li je uređaj povezan na internet putem GSM i Wi-Fi-ja. Kada se uređaj poveže potrebno je aplikaciju zaustaviti u procesima (očistiti sa liste aktivnih aplikacija) pa ponovno pokrenuti. 

Rešenje za problem 2: Proveriti na Google Play store/App store da li je dostupna nova verzija GO4YU Calling aplikacije. Ukoliko jeste, ažurirajte aplikaciju i ponovo je pokrenite. 

U slučaju da vam je potrebna pomoć u rešavanju tehničkih smetnji, kontaktirajte GO4YU Korisničku podršku.

Kako bi GO4YU Calling aplikacija funkcionisala, neophodno je prihvatiti sve notifikacije prilikom instalacije aplikacije. 
Ukoliko neka od notifikacija nije prihvaćena, to će se odraziti kroz rad same aplikacije. 

a) Android
Prihvaćene notifikacije se mogu proveriti na sledeći način: Settings aplikacija na telefonu - Notification manager - GO4YU Calling (potrebno je da sve stavke bude omogućene). 

b) iOS
Prihvaćene notifikacije se mogu proveriti na sledeći način: Settings aplikacija na telefonu - GO4YU Calling (potrebno je da sve stavke bude omogućene).

GO4YU Calling aplikaciju nije moguće koristiti istovremeno na više uređaja koristeći jedan broj i jednu SIM karticu. 

Kako biste preneli minute, Plan i svoj 076 broj sa jednog uređaja na drugi neophodno je da uradite sledeće: 

- Deinstalirajte GO4YU Calling aplikaciju na starom uređaju 
- Očistite cache memorije na starom uređaju 
- Instalirajte GO4YU Calling na novom uređaju 
- Registrujte se ponovo koristeći vaš broj mobilnog telefona.

UPUTSTVA

GO4Homephone usluga vam omogućava da po najpovoljnijim cenama pozivate najbliže u Srbiji na fiksni i mobilni telefon. Dobijate svoj 076 srpski broj na koji porodica i prijatelji iz Srbije mogu da vas pozivaju po ceni od samo 1,20 din/min. (pozivi su omogućeni ka fiksnim i mobilnim brojevima Telekom Srbija mreže).

GO4Homephone vam omogućava da pozivate mobilne i fiksne brojeve u mreži Telekoma Srbija. Za pozive ka ovim brojevima koriste se minuti koje imate u okviru Welcome paketa ili jednog od Planova iz ponude. Omogućeni su i besplatni pozivi ka korisnicima GO4Homephone usluge i GO4YU Calling aplikacije. 

Pozivi ka inostranim brojevima i drugim mrežama u Srbiji nisu omogućeni.

GO4Homephone usluga je za sada dostupna u zemljama Evropske unije (izuzev Slovenije i Hrvatske), u Švajcarskoj, u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4Homephone usluga je zasnovana na bazi prepaid usluge, odnosno plaćanja unapred.

Ponudu i cenu planova u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://calling.go4yu.com/sr .Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja.

Uslove korišćenja GO4Homephone usluge možete da pročitate na linku: 

https://calling.go4yu.com/sr/terms/homephone .

Da biste koristili GO4TV uslugu potrebno je da imate: 


• stabilan internet 
Napomena: GO4YU ne nudi usluge interneta 

• GO4YU telefon (link na pitanje Šta je GO4YU telefon i kako mogu da ga naručim?) 

• aktivnu GO4Homephone pretplatu.

Da biste koristili GO4Homephone uslugu za pozive ka Srbiji potrebno je da posedujete GO4YU telefon. GO4YU telefon naručujete pri prvoj kupovini GO4Homephone plana. Trošak za telefon plaćate jednokratno. GO4YU telefon se lako se povezuje na vaš modem, a još lakše instalira. GO4YU telefon možete da naručite u GO4YU poslovnici u Beču, na portalu https://calling.go4yu.com/sr ili kod ovlašćenog partnera čije podatke možete da nađete na portalu, u delu Kontakt.

Povezivanje GO4YU STB uređaja na vaš modem je vrlo jednostavno. Pratite korake za povezivanje uređaja koji su dostupni u uputstvu za instalaciju. sledi video uputstvo 

https://www.youtube.com/watch?v=3CT1h3tZ7E8

Vaš GO4YU telefon će biti isporučen na adresu koju ste naveli kao adresu isporuke u roku od 5 radnih dana. U slučaju da vaš uređaj ne stigne u navedenom periodu, kontaktirajte Korisničku podršku.

Plan možete da promenite kupovinom drugog Plana. Eventualno preostali minuti iz prethodnog Plana se sabiraju sa minutima iz novog Plana, a period važenja Plana se pomera na novih 30 dana od dana kupovine. U slučaju da je na vašem nalogu uključena automatska obnova Plana, Plan će automatski biti produžen na 30 dana od trenutka kupovine novog Plana.

Obračunski interval poziva je 1 sekund, što znači da ukoliko vaš razgovor traje na primer 5 minuta i 36 sekundi tačno toliko će i biti oduzeto iz vašeg plana.

Ukoliko pre isteka Plana potrošite sve minute, možete odmah da kupite novi Plan koji počinje da važi od trenutka kupovine, a važenje Plana se pomera na novih 30 dana.

Naravno. Ukoliko je istekao datum važenja Plana, a želite da zadržite dodeljeni 076 broj, kupovinu novog Plana možete da izvršite do 60-og dana od dana isteka prethodnog Plana. Ukoliko ste u trenutku isteka Plana na nalogu imali nepotrošene minute, oni se nakon isteka Plana brišu sa naloga. Ako kupovinu Plana obavite nakon 60 dana od dana isteka prethodnog Plana, biće Vam dodeljen novi 076 broj.

Kako bi poziv mogao da se obavi neophodno je da slušalica bude povezana na bazu telefona, i tada se na ekranu slušalice vidi datum. Ukoliko umesto datuma na ekranu slušalice piše Searching, onda slušalica nije povezana sa bazom. 


Rešenje - Registracija na bazu: 

- Pritisnite gornje desno dugme, zatim strelicu na dole sve dok ne stignete do ispisa HANDSET, pa opet gornje desno dugme. 

- Strelicom prođite kroz meni i kada se obeleži REGISTRATION, opet pritisnite gorenje desno dugme. 

- Pojaviće se polje REGISTER, pa opet pritisnite gorenje desno dugme. Pojaviće se BAS1, pa opet pritisnite na gornje desno dugme. 

- Unesite PIN0000, pa opet pritisnite gornje desno dugme. 

- Na slušalici se pojavljuje Restart base i kada se to uradi potrebno je izvući telefon iz napajanja i isti vratiti. 

- Slušalica je sada registrovana na bazu.

Slušalica se može zaključati dužim pritiskom na taster u donjem desnu uglu (oznaka ključ - taraba). 

Kada je slušalica zaključana na ekranu piše UNLOCK. 


Otključavanje slušalice se vrši na sledeći način: 

Dug pritisak na gornje desno dugme, ispod UNLOCK, a zatim kratko pritisnuti dugme sa oznakom # u donjem desnom uglu.

Hands-free mode se aktivira kada se dva puta pritisne zelena slušalica (dugme za javljanje). Prvim pritiskom se inicira poziv, drugim pritiskom se aktivira zvučnik.

GO4Homephone usluga vam omogućava da po najpovoljnijim cenama pozivate najbliže u Srbiji na fiksni i mobilni telefon. Dobijate svoj 076 srpski broj na koji porodica i prijatelji iz Srbije mogu da vas pozivaju po ceni od samo 1,20 din/min. (pozivi su omogućeni ka fiksnim i mobilnim brojevima Telekom Srbija mreže).

GO4Homephone vam omogućava da pozivate mobilne i fiksne brojeve u mreži Telekoma Srbija. Za pozive ka ovim brojevima koriste se minuti koje imate u okviru Welcome paketa ili jednog od Planova iz ponude. Omogućeni su i besplatni pozivi ka korisnicima GO4Homephone usluge i GO4YU Calling aplikacije. 

Pozivi ka inostranim brojevima i drugim mrežama u Srbiji nisu omogućeni.

GO4Homephone usluga je za sada dostupna u zemljama Evropske unije (izuzev Slovenije i Hrvatske), u Švajcarskoj, u Sjedinjenim Američkim Državama i u Kanadi.

Ugovorna obaveza ne postoji. GO4Homephone usluga je zasnovana na bazi prepaid usluge, odnosno plaćanja unapred.

Ponudu i cenu planova u svakom trenutku možete da vidite na portalu https://calling.go4yu.com/sr .Cena zavisi od teritorije na kojoj kupujete uslugu zbog različitih valuta i poreza. GO4YU zadržava pravo da s vremena na vreme izmeni cene, kao i da kreira promociju na cene pretplate i uređaja.

Uslove korišćenja GO4Homephone usluge možete da pročitate na linku: 

https://calling.go4yu.com/sr/terms/homephone .

Da biste koristili GO4TV uslugu potrebno je da imate: 


• stabilan internet 
Napomena: GO4YU ne nudi usluge interneta 

• GO4YU telefon (link na pitanje Šta je GO4YU telefon i kako mogu da ga naručim?) 

• aktivnu GO4Homephone pretplatu.

Da biste koristili GO4Homephone uslugu za pozive ka Srbiji potrebno je da posedujete GO4YU telefon. GO4YU telefon naručujete pri prvoj kupovini GO4Homephone plana. Trošak za telefon plaćate jednokratno. GO4YU telefon se lako se povezuje na vaš modem, a još lakše instalira. GO4YU telefon možete da naručite u GO4YU poslovnici u Beču, na portalu https://calling.go4yu.com/sr ili kod ovlašćenog partnera čije podatke možete da nađete na portalu, u delu Kontakt.

Povezivanje GO4YU STB uređaja na vaš modem je vrlo jednostavno. Pratite korake za povezivanje uređaja koji su dostupni u uputstvu za instalaciju. sledi video uputstvo 

https://www.youtube.com/watch?v=3CT1h3tZ7E8

Vaš GO4YU telefon će biti isporučen na adresu koju ste naveli kao adresu isporuke u roku od 5 radnih dana. U slučaju da vaš uređaj ne stigne u navedenom periodu, kontaktirajte Korisničku podršku.

Plan možete da promenite kupovinom drugog Plana. Eventualno preostali minuti iz prethodnog Plana se sabiraju sa minutima iz novog Plana, a period važenja Plana se pomera na novih 30 dana od dana kupovine. U slučaju da je na vašem nalogu uključena automatska obnova Plana, Plan će automatski biti produžen na 30 dana od trenutka kupovine novog Plana.

Obračunski interval poziva je 1 sekund, što znači da ukoliko vaš razgovor traje na primer 5 minuta i 36 sekundi tačno toliko će i biti oduzeto iz vašeg plana.

Ukoliko pre isteka Plana potrošite sve minute, možete odmah da kupite novi Plan koji počinje da važi od trenutka kupovine, a važenje Plana se pomera na novih 30 dana.

Naravno. Ukoliko je istekao datum važenja Plana, a želite da zadržite dodeljeni 076 broj, kupovinu novog Plana možete da izvršite do 60-og dana od dana isteka prethodnog Plana. Ukoliko ste u trenutku isteka Plana na nalogu imali nepotrošene minute, oni se nakon isteka Plana brišu sa naloga. Ako kupovinu Plana obavite nakon 60 dana od dana isteka prethodnog Plana, biće Vam dodeljen novi 076 broj.

Kako bi poziv mogao da se obavi neophodno je da slušalica bude povezana na bazu telefona, i tada se na ekranu slušalice vidi datum. Ukoliko umesto datuma na ekranu slušalice piše Searching, onda slušalica nije povezana sa bazom. 


Rešenje - Registracija na bazu: 

- Pritisnite gornje desno dugme, zatim strelicu na dole sve dok ne stignete do ispisa HANDSET, pa opet gornje desno dugme. 

- Strelicom prođite kroz meni i kada se obeleži REGISTRATION, opet pritisnite gorenje desno dugme. 

- Pojaviće se polje REGISTER, pa opet pritisnite gorenje desno dugme. Pojaviće se BAS1, pa opet pritisnite na gornje desno dugme. 

- Unesite PIN0000, pa opet pritisnite gornje desno dugme. 

- Na slušalici se pojavljuje Restart base i kada se to uradi potrebno je izvući telefon iz napajanja i isti vratiti. 

- Slušalica je sada registrovana na bazu.

Slušalica se može zaključati dužim pritiskom na taster u donjem desnu uglu (oznaka ključ - taraba). 

Kada je slušalica zaključana na ekranu piše UNLOCK. 


Otključavanje slušalice se vrši na sledeći način: 

Dug pritisak na gornje desno dugme, ispod UNLOCK, a zatim kratko pritisnuti dugme sa oznakom # u donjem desnom uglu.

Hands-free mode se aktivira kada se dva puta pritisne zelena slušalica (dugme za javljanje). Prvim pritiskom se inicira poziv, drugim pritiskom se aktivira zvučnik.

UPUTSTVA